regnskoven

Kan vi ikke bare flytte regnskoven?

Kan vi ikke bare flytte regnskoven?

Nogle gange siger man, at umulige situationer kræver umulige/kreative løsninger.

For hvis vi ser på en af menneskehedens store kæpheste, så er det jo regnskoven, hvor vi næsten altid har hørt på “Red regnskoven!” fra frelste hippietyper, selv før man begyndte at snakke om ligestilling eller genbrug i samme omfang, som man gør det nu.

De seneste par generationer har ikke levet i en verden, hvor der ikke var fokus på dette område.

Man skal jo også forstå, at det var en anden tid dengang, da man begyndte at drive rovdrift på regnskoven, for den synes bare så uendelig lang, og så var der gode ressourcer at tage af, som man kunne bruge eller omdanne.

Og man kunne gøre plads til forretninger, byer og meget mere, for naturen skulle jo nok klare sig.

Det skal den sådan set nok, men derfor kan man jo godt hjælpe den lidt på vej.

Kan vi rykke regnskoven til et andet sted?

Man laver mange tiltag for at forsøge at bevare dyr og planter fra regnskoven, men meget af dette bestyr i, at man tager det ud af sit naturlig habitat, hvorfor det bliver lidt en kunstig løsning.

Hvordan ville du også have det med at blive sat i bur, fordi andre ville glo på dig, så du ikke uddøde, selvom du så bare var til morskab for andre?

Desuden skal man forstå, at regnskoven ligger i fattige områder, så selv lokalebefolkningen må bidrage til denne rydning af regnskoven, så de ikke selv skal ende med at leve på sulterandens krog.

Derfor kan man spørge, om man ikke bare kan tage regnskoven og rykke den hen til et sted, hvor man har flere penge og ressourcer?

Desværre bliver dette også lidt af en nødløsning, for regnskoven ligger naturligt, hvor den gør, fordi den ikke har kunnet overleve andre steder.

Derfor skal den selv forekomme naturligt et andet sted, end at vi flytter den.