transportbånd

Overbelast ikke et transportbånd

Overbelast ikke et transportbånd

Ofte vil der heldigvis være anførelser til, hvor meget man kan lægge på et transportbånd på de enkelte enheder, og hvad det generelt kan holde til, så man kan følge disse anvisninger.

Men siden ikke to transportbånd er ens, hvorfor et transportbånd i Aalborg måske slet ikke ligner et transportbånd i Gug, der ligger tæt derved, men måske minder mere om et af dem, der findes i den modsætte ende af landet, siger noget om det.

En løsning med transportbånd skal nemlig ofte skræddersyes til det givne sted, hvorfor man sjældent ender med et resultat, der er en til en, som man ser der i andre samleløsninger og anvisninger af brugsanvisninger.

Dette er jo kun til gavn for det enkelte sted i landet, men det kan så også ende med at betyde, at man måske lige skal lave en lidt mere bøvlet løsning et bestemt sted på enheden for at skabe den løsning, man ønsker.

Den er måske korrekt efter foreskrivelserne, men det er ikke den heldigste løsning af dem alle, fordi den skråner skævt om et hjørne, eller bliver placeret over noget skrøbeligt.

På den måde kan man måske ikke sætte topfarten på transportbåndet, som man ellers ønsker det, eller man er nødt til at sætte en bande op nogle steder, så tingene ikke falder ud over siden.

Her skal man så være opmærksom på, at de forskellige ting, der ender på transportbåndet, ikke er for tunge til at måtte være på dem, så man overbelaster transportbåndet, selvom man har sat det korrekt op og måske sluttet ekstra afstivere på.

For måske kan man sagtens selv løfte og sætte enhederne på transportbåndet, men det er ikke det samme som, at det kan holde til at få så stor en vægt samlet et enkelt sted.

Derfor skal man hellere være lettere forsigtig end overmodig.